Kretahuis

een heerlijk ruim vakantiehuis!Over onsWij zijn de familie Remidianakis. Ik ben Jonneke, ik ben als hostess werkzaam geweest. Mijn allereerste bestemming was het Griekse eiland Kreta. Volledig onvoorbereid maar vastbesloten er iets van te maken, ben ik in het voorjaar van 1990 vertrokken naar dit prachtige eiland. Het was geweldig; het eiland, de mensen, het werk en de manier van leven.

Jonneke Manolis en Stratos

Manolis is geboren en getogen in Heraklion, de hoofdstad van Kreta. Op 17-jarige leeftijd is ie gaan varen op de grote vaart. Hij heeft hierdoor menig plekje op de wereld van dichtbij gezien. Onze kinderen Alexia en Stratos zijn beide in Nederland geboren. Alexia heeft de eerste 2,5 jaar van haar leven op Kreta gewoond.  Zij spreken zowel Grieks als Nederlands, zodat zij in beide landen met iedereen zonder belemmering kunnen praten.

 

Sinds 1999 wonen we in Nederland, maar we willen graag -bij leven en welzijn- rond 2023 weer terugkeren naar Kreta. Hoe we dat precies gaan doen is nog niet volledig duidelijk. Tot die tijd zijn wij -net als velen- in Nederland druk met werken, school, sport en natuurlijk met het plannen van onze volgende vakantie in Kretahuis!


Ooit is een klein interview over ons en ons leven op Kreta geplaatst in de Libelle..U kunt het interview hier lezen.Kretahuis in Kokkini Chani op Kreta, p.a. familie E. Remidianakis te Schalkwijk