een van de stranden van Kokkini Chani

Kretahuis

een vakantiehuis waar je je thuis voelt!


Over ons huis

Kretahuis is een compleet huis met alles wat je nodig hebt tijdens de vakantie. Het heeft veel ruimte zowel in als om het huis. Dat geeft iedereen de mogelijkheid zich even terug te trekken en lekker te ontspannen na een dag strand of een excursie.

Op een van de terrassen, in de zeekamer, op een van de ligbedden of in de hangmat. Aan de andere kant is er overal genoeg ruimte om met elkaar te zijn. Er zijn bordspelletjes en kaarten, een spelletjesavond is zo georganiseerd. Op beide overdekte terrassen zijn de tafels groot genoeg om met 8 personen aan te zitten. De keuken is compleet ingericht dus een lekker lunch of maaltijd is prima te maken. Voor barbecue avonden is de buitenkeuken natuurlijk prima.

Kretahuis ligt aan een rustig weggetje, aan de overkant staan olijfbomen. Zowel links als rechts staan vrijstaande huizen op zo'n afstand dat je elkaar niet ziet of hoort.


Over ons

Wij zijn de familie Remidianakis. Ik ben Jonneke, ik ben als hostess werkzaam geweest. Mijn allereerste bestemming buiten Nederland was het Griekse eiland Kreta. Volledig onvoorbereid maar vastbesloten er iets van te maken, ben ik in het voorjaar van 1990 vertrokken naar dit prachtige eiland. Het was geweldig; het eiland, de mensen, het werk en de manier van leven.

Jonneke Manolis en Stratos

Manolis is geboren en getogen in Heraklion, de hoofdstad van Kreta. Op 17-jarige leeftijd is ie gaan varen op de grote vaart. Hij heeft hierdoor menig plekje op de wereld van dichtbij gezien. Onze kinderen Alexia en Stratos zijn beide in Nederland geboren. Alexia heeft de eerste 2,5 jaar van haar leven op Kreta gewoond.  Wij allen spreken zowel Grieks als Nederlands, zodat we in beide landen met iedereen zonder belemmering kunnen praten en deelnemen aan het gewone leven.

 

Sinds 1999 wonen we in Nederland. Sinds 2020 verblijven we de wintermaanden weer op Kreta. Werken vanuit huis is sinds Corona meer geaccepteerd en de wifi-verbinding is uitstekend, op afstand werken met zicht op de zee gaat prima vanuit Kretahuis!Interview in het weekblad Libelle

Ooit is een klein interview over ons en ons leven op Kreta geplaatst in de Libelle. U kunt het interview hier lezen.Goed om te weten over deze website

Wij willen niet weten wie onze website bezoekt. Ook willen we niet dat u achtervolgt wordt door reclame over vakantie en/of Kreta vanwege uw bezoek aan onze website. Uw gegevens ontvangen we alleen als u ons een bericht stuurt via het contactformulier. Wel maken wij gebruik van Google Analytics. Dit is een webanalyse-service van “Google” die ons helpt de website te verbeteren.Kretahuis in Kokkini Chani op Kreta, p.a. familie E. Remidianakis te Schalkwijk