een van de stranden van Kokkini Chani

Kretahuis

een vakantiehuis waar je je thuis voelt!


Vakantie eiland Kreta

Kreta is het grootst en bekendst van alle Griekse eilanden met een oppervlakte van 8302 km2. Dat is bijna een vierde deel van Nederland! Het langgerekte eiland heeft een lengte van 260 km en een breedte van hooguit 60 km. Op het smalste gedeelte is het eiland zelfs maar 11 kilometer breed. De hoofdstad van het eiland is Heraklion. Het eiland wordt ieder jaar door veel toeristen bezocht. Het vakantie eiland is echter zo groot dat je weinig merkt van de vele toeristen. Bovendien zijn de Kretenzers enorm vriendelijk en gastvrij waardoor je je al snel thuis voelt op dit Griekse eiland.

een van de vele haventjes op Kreta

Kreta heeft een rijke historie die zo'n 3000 jaar voor Chr. begint met de Minoische beschaving. Van die periode is nog heel veel terug te vinden op het eiland. De meest bekende opgravingen zijn de paleizen van Knossos, Phaestos, Malia en Zakros. In Kokkini Chani zijn de restanten van een minoische villa gevonden en te bezoeken.


De bekende en drukbezochte plaatsen op Kreta zijn Chersonissos, Malia, Rethymnon, Chania en Agios Nikolaos. De winkels zijn in de toeristische plaatsen alle dagen open van 9.00 tot 23.00 uur.

In de grote steden zijn de winkels vaak 's middags en op zondag gesloten.


Kokkini Chani

Het dorp Kokkini Chani is een langgerekt dorp en ligt 13 kilometer ten oosten van de hoofdstad Heraklion en 14 kilometer ten westen van Chersonissos. Het dorp heeft een aantal appartementcomplexen en wat hotels. Er zijn diverse tavernes, supermarkten, restaurantjes en barretjes. In een aantal tavernes komt de plaatselijke bevolking graag. Ook de vistavernes hebben trouwe klanten aan de Kretenzers zelf. Natuurlijk informeren we u over de leukste plekken in het dorp als u naar Kretahuis komt.

zicht op Kokkini Chani vanaf Anopolis

Het dorp heeft grote maar ook kleinere zandstranden met verhuur van ligbedden en parasols. De zeebodem loopt overal geleidelijk af en is hierdoor zeer geschikt voor kleine kinderen. Sommige stranden hebben watersportmogelijkheden.


Vanwege z'n centrale ligging is Kokkini Chani prima geschikt als uitgangspunt om het eiland te verkennen. Met een huurauto kunt u prachtige dagtochten maken en het hele eiland prima bereiken.


Direct boven Kokkini Chani op de top van de berg ligt het grote waterpark Watercity, een gigantisch groot waterpark met veel verschillende glijbanen en zwembaden. In het naastgelegen dorp Gournes bevindt zich het grootste zee-aquarium van Griekenland.


Voor wie niet over een rijbewijs beschikt of moeilijk kan wennen aan de rijstijl van de Kretenzers zijn er ook andere mogelijkheden. Vanuit Kokkini Chani kunt u van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat ieder half uur de bus nemen naar Agios Nicolaos of Heraklion.


Bezienswaardigheden


Op het grote vakantie eiland Kreta is natuurlijk enorm veel te zien en te beleven. Kreta is een eiland wat voor iedereen wat te bieden heeft: mooie natuur met heel veel verschillende soorten bloemen. Opgravingen uit de Minoïsche periode, zoals het Knossos, Pheastos en Gortys. Prachtige bergen met veel mogelijkheden voor wandelaars. En natuurlijk heel veel kleine baaitjes, de grote zandstranden, maar ook rotsachtige kusten waar je heerlijk kunt snorkelen.


de Samariakloof

de SamariakloofDe Samariakloof, iedereen die aan vrienden of kennissen verteld dat ie naar Kreta gaat, zal bijna altijd iets te horen krijgen over deze geweldige wandeling van 18 kilometer. De Samariakloof is de langste natuurlijke kloof van Europa. Ze begint op het Omalosplateau, op een hoogte van 1200 m, en daalt af tot zeeniveau lees verder >>>Spinalonga ook wel bekend als het lepra-eiland is ook een zeer bekende trekpleister op Kreta. Dit kleine eilandje ligt vlakbij Elounda en tegenover het kleine plaatsje Plaka. Het heeft een zeer rijke en bewogen geschiedenis. De Venetianen hebben hier ooit een vesting gebouwd. De Turken hebben deze vestiging overgenomen. Toen zij vertrokken van Spinalonga werd het eiland ingericht voor de Kretenzers die leden aan lepra. lees verder >>>de Lassithihoogvlakte

de Lassithihoogvlakte

De Lassitihihoogvlakte op de grens van de provincies Heraklion en Lassithi is een prachtig stukje Kreta wat prima te bezoeken is tijdens een dagtocht met de auto. Op de vlakte die een oppervlakte heeft van 5 bij 5 kilometer en die op een hoogte ligt van 850 meter, zijn heel veel kleine dorpjes te vinden, en er wordt nog steeds van alles verbouwd. De windmolentjes die vroeger gebruikt werden om het water op te pompen zijn er lees verder >>>Watercity

Het grote zwemparadijs Watercity in Anopolis ligt maar een paar kilometer van Kretahuis. Het is een enorm waterpark met allerlei soorten waterglijbanen en zwembaden. Er zijn ligbedden, parasols en eettentjes waardoor je je prima een hele dag kunt vermaken. Hier vindt u de link naar de website van Watercity >>>

Kretahuis in Kokkini Chani op Kreta, p.a. familie E. Remidianakis te Schalkwijk