Kretahuis

een heerlijk ruim vakantiehuis!


Kokkini ChaniHet dorp waar Kretahuis bij hoort, ligt ongeveer 13 kilometer ten oosten van de hoofdstad Heraklion op slechts 14 kilometer van Chersonissos. In het dorp zijn over een aantal appartementen en enkele hotels. Er zijn diverse supermarkten, restaurantje en barretjes. Er zijn veel taverna's waar de Kretenzers en inwoners van Heraklion ook graag komen.

Kokkini Chani

Het dorp heeft zowel grote als kleine stranden met verhuur van ligbedden en parasols. De zeebodem loopt geleidelijk af en is hierdoor zeer geschikt voor kleine kinderen. Sommige stranden hebben tevens watersportmogelijkheden.

Kokkini Chani is een langgerekt dorp. Voor wie uitgebreider wil winkelen of uitgaan, zijn Chersonissos en Heraklion binnen een kwartiertje rijden te bereiken met de auto of de bus.

Vanwege z'n ligging is Kokkini Chani prima geschikt als uitgangspunt om het eiland te verkennen. Met een huurauto kunt u veel mooie routes over het eiland uitstippelen.


Direct boven Kokkini Chani op de top van de berg ligt het waterparadijs Watercity, een gigantisch groot waterpark met veel verschillende glijbanen en zwembaden. In het naastgelegen dorp Gournes bevindt zich het grootste zee-aquarium van Griekenland.


Voor wie niet over een rijbewijs beschikt of moeilijk kan wennen aan de rijstijl van de Kretenzers zijn er ook andere mogelijkheden. Vanuit Kokkini Chani kunt u om het half uur de bus nemen naar Agios Nicolaos of Heraklion.


Kretahuis in Kokkini Chani op Kreta, p.a. familie E. Remidianakis te Schalkwijk